Djuren

 

Våra djur

Här hemma hos oss kan man hitta ett helt gäng av två- och fyrbenta djur, som vi håller av varierande anledning. Den största anledningen av alla är givetvis ett brinnande djurintresse och kärlek till djuren!
Vi håller olika slags fjäderfän; höns (bl.a Australorp, Isbar, Maran, Araucana, Kochin, Blommehöns), kalkoner, ankor m.fl. Just för närvarande ligger vaktlarna och den biten på is, men planer finns på att införskaffa en ny stam och avla vidare.
Utegångsgrisar, som är korsningsgrisar med inslag av Linderöd men uppblandat med Duroc/ Hampshire för lite bättre tillväxt.
Tidigare hade vi också kaniner och kaninavel, men den biten ligger också lite lågt just för närvarande - man ska hinna med alla sina djur också, och därför får man ibland hålla upp med ett visst djurslag under en tid. Men kaninburar och allting annat finns kvar, så det är inte något vi slutat med för gott!
I och med att jakt och fiske alltid varit ett tema här hemma, så kanske det inte är så svårt att förstå att vi även tar tillvara på våra tamdjur: samtliga djurslag här hemma är inte enbart till för att tittas på eller samla in ägg från, utan vi slaktar också djur här då det passar. Jag poängterar att vi säljer inte slaktade djur/ kött, utan slaktar det gör vi enbart för egen del. Detta beror på livsmedelsverkets regler gällande kött, slakt och kötthantering, och då vi inte ha en livsmedelsgodkänd anläggning får vi helt enkelt enbart lov att slakta åt oss själva.
Vi har alltid trott på att djuren ska ha det bra, och må väl den tid de lever, och när dagen är kommen och det är dags för slakt så ska det gå snabbt och utan stress. Därför kan vi numera äta kött från hönor eller våra andra fjäderfän eller från våra glada grisar, med gott samvete!
---------------------------------------------------

 

 

För bilder/ filmer på våra grisar m.fl djur,  se följande länkar:

Webalbum

Cejasmattes kanal - Youtube

 

---------------------------------------------------------------------------------


 
-----------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Sällskapsdjuren

Till våra sällskapsdjur hör givetvis vår blandrastik Ceja, 3 år gammal, och vår långhåriga katt Svenne som är korsning mellan norsk skogskatt och bondkatt (det vet vi inte till 100% men så gott som, kan vi väl säga).

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)